Γιώργος Αντάσουρας

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σπουδές στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας, της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

Πρακτική εξάσκηση στο Τζάνειο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά. Υπεύθυνος για την επεξεργασία και την εφαρμογή διαιτολογικών προγραμμάτων νοσηλευόμενων, όσο και για τον έλεγχο της αποδεκτικότητας της εκάστοτε εξατομικευμένης σύμφωνα με τη πάθηση διατροφής τους.Τομείς εξιδείκευσης, παιδική παχυσαρκία, διαβήτης, με εξάσκηση παράλληλα της διπλωματικής πάνω στην νόσο Αλτσχάιμερ.

Από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε εκτενώς ως Υπεύθυνος Διαιτολόγος  σε κέντρα αδυνατίσματος της Αθήνας, με θέμα την ανθρώπινη διατροφή, την τροφική συμβατότητα, την παχυσαρκία και την ιατρική προσέγγιση της διαιτολογίας, φτάνοντας έως τη θέση του Υποδιευθυντή της Εταιρείας Gilly Diet στο κατάστημα του Πειραιά.

Η πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία είχε ως αποτέλεσμα την παροχή βοήθειας με επιτυχία σε ένα σημαντικό αριθμό ατόμων με χρόνιες παθήσεις, παχυσαρκία, διατροφικές διαταραχές και διάφορα προβλήματα υγείας, που απαιτούν ιδιαίτερο διατροφολογικό χειρισμό.

Από 2010 έως και σήμερα δραστηριοποιείται ανεξάρτητα σε ιδιόκτητη Διαιτολογική Μονάδα με έδρα τα Χανιά εισάγοντας ένα νέο τρόπο διατροφής αλλά και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με ειδικό τμήμα Συμβουλευτικής αλλά και με εξειδικευμένο εξοπλισμό καταπολεμώντας το τοπικό λίπος.

Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε υπεύθυνος του διαιτολογικού τμήματος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Χανίων (Πανακρωτηριακός).

Από το 2017 έως και σήμερα διδάσκει το μάθημα Διατροφής σε Ιδιωτικό Ιέκ του τμήματος Βρεφονηπιαγωγών.

Κατόπιν αιτημάτων του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σητείας έχει αναλάβει την εκπαίδευση πολλών τελειόφοιτων φοιτητών τους στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης από το 2010 έως σήμερα.

 Είναι κάτοχος δυο τίτλων εξειδίκευσης στην Κλινική Διατροφή του Πανεπιστημίου Αιγαίου:  

Σύγχρονες Διατροφικές Παρεμβάσεις σε Παθολογικές Καταστάσεις

Διαταραχές Θρέψης: Από την Παχυσαρκία στην Ψυχογενή Ανορεξία

Εξίσου κάτοχος:

Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης Από Τη PRIMUS Business & IT Training για (Τεχνικές Πωλήσεων και Εξυπηρέτηση Πελατών – 2008)

Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης VIBRATION TRAINER (2012-2013)

Διπλώματος Πρώτων Βοηθειών

Το πελατολόγιο του καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Έχει παρακολουθήσει για ένα έτος μαθήματα Personal Trainer from ISSA (Αμερικάνικο Κολέγιο)

Από το 2018 επίσης έχει ξεκινήσει να εξειδικεύεται στον τομέα της Χειροπρακτικής (θεραπευτική μάλαξη) και ειδικότερα στην Σπονδυλοθεραπεία όπου το 2020 ίδρυσε μία νέα υπηρεσία στον χώρο του Centro Therapy έτσι ώστε να παρέχει θεραπείες και στο κομμάτι της σωματικής καταπόνησης.

Ελένη Κότση

Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σπουδάστρια Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων από 2016 έως και σήμερα
Κάτοχος Διπλώματος Συμβουλευτικής (με εξειδίκευση σε διατροφικά θέματα)
Ειδικευόμενη στην Ψυχοδυναμική-Ψυχοθεραπεία
Master στην Γνωστικοσυμπεριφοριστική Θεραπεία

Η Εκπαίδευσή της έχει να κάνει επιπλέον γύρω απο την Επιμόρφωση στην Επαγγελματική Συμβουλευτική, Επιμόρφωση στην Φαρμακολογία και την εκπόνηση κλινικού ιστορικού.

Έχει συμμετάσχει στην παρακολούθηση σεμιναρίου πάνω στο Βιολογικό Υπόστρωμα Ψυχικών Διαταραχών.

Έχει διατελέσει επιμελήτρια σεμιναρίων στον χώρο του Centro Therapy αλλά και εξ΄αποστάσεως (με έκδοση οδηγού για την Συναισθηματική πείνα έναντι της Βιολογικής) αλλά και ώς επιμελήτρια σε σεμινάριο με θέμα τη διαχείριση βάρους στις γιορτές.

Επίσης έχει συμμετάσχει σε παρακολούθηση Σεμιναρίου στην Διαχείριση Παιδικού Θυμού και Θέσπιση ορίων αλλά και σε σεμινάριο με θέμα την Τραυματοθεραπεία.

Η εργασιακή εμπειρία ώς απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής ξεκίνησε με Πρακτική άσκηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Εργάστηκε κατά καιρούς σε διαιτολογικό γραφείο ώς Γραμματειακή υποστήριξη, σε παροχή ιδιαίτερων μαθημάτων κατ’οίκον αλλά και σε παροχή ιδαίτερων μαθημάτων εκμάθησης Ελληνικών μέσω Skype.

Τακτικά προσφέρει υπηρεσίες Life Coaching μεσω skype.

Είναι Υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος πάνω σε θέματα Συναισθηματικής Διαχείρισης φαγητού. Από το 2018 έως και σήμερα έχει αντιμετωπίσει  ένα ευρύ φάσμα διατροφικών διαταραχών.